Perjantai-iltana pakattiin auto kohti Helsinkiä ja lautalla Suomenlahden yli Tallinnaan. Olipa mukava laivamatka pikkujouluristeilijöiden ja muiden hillujien joukossa Päättämätön. Kiva matkustaa flunssaisena sellaisessa seurassa, mutta yli päästiin ja lähdettiin ajamaan kohti Tartoa. Hotelli oli varattu Otepäästä, hiihtokeskuksen läheltä. Maisemat olivat mahtavat ja ulkoilumaastot koiran kanssa loistavat Hymy. Omista koirista oli mukana vain Mocca (Sentikki Pleiades).

Näyttelyhalli on sama kuin joskus aikaisemminkin eli peltihalli, jonka seinät kiiltelivät ja salamavaloista välkkyivät. Ahdasta oli eli tunnelmaa riitti Silmänisku.

Tuomarina oli Lena Danker, Suomi. Varsin erikoinen joltain osin. Yhtä osallistujaa hän kielsi lyömästä koiraa. Kukaan muu ei kyllä sitä lyömistä nähnyt, mutta tuomari piti saarnan siitä. Mulle hän sanoi, ettei koiraa saa vetää väkisin. Mocca teki topin jossain kohti kehää eikä olisi millään liikkunut siitä. Mocca ilmeisesti säikähti heijastavaa seinää tai mikä lie tullutkaan. No, en todellakaan anna koiran touhuta mitä sattuu kehässä vaan yritämme jatkaa matkaa. Mutta se siitä tuomarista, eipähän taida tarvita moisella tuomarilla käydä toista kertaa. Ja kyseistä tuomarista näkyi vielä töpöjen ihannointi, joten mitäpä hälle sitten viemään pitkähäntäista koiraa.

Mocan tulos kuitenkin ERI2, PN4 Hymy.

Mocan arvostelu:

"2 years feminin bitch. Good size and type. Nice head and expression. Correct bite, good ears. Well angulated. Good body and bone. Nice movement."

1289232603_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1289232644_img-d41d8cd98f00b204e9800998e