Innostuimme lähtemään mätsäriin Vapun kunniaksi, vaikka keli vaikutti melko mielenkiintoiselta ajoittain. Välillä satoi vettä, väliin taas räntää ja aurinkokin ehti loistaa välillä. Mätsäri oli Kuokkalassa Pohjanlammen kentällä. Koiria siellä ihan kiitettävästi. Koirat oli jaoteltu taaperoihin (alle 1 v.), luppakorvat ja pystykorvat. Oli siellä vielä sitten lapsi-koira-luokka sekä lelukoiraluokka.

Mocca osallistui Pilvin kanssa luppakorviin. Koiria luokassa oli 30 kpl. Ensimmäisellä kierroksella mentiin pareittain ja tuomari antoi joko punaisen tai keltaisen nauhan. Pilvi ja Mocca saivat keltaisen nauhan. Hienosti meni Hymy. Sitten alkoi sade ja tuuli piiskata meitä ja Pilvi meni kaverinsa kanssa autoon lämmittelemään. Mocan esittäminen jäi sitten minulle. Mentiin keltaisten kehään, jonka Mocca voitti Nauru. Palkinnoksi saatiin pari namipussia sekä ympyräinen nahkaluu. Sitten odoteltiin vielä BIS-kehää. Mocca sijoittui hienosti BIS3 Pusu. Palkinnoksi saatiin hieno ruusuke, sydän-aktivointilelu, iso ja komea pokaali sekä (mikä parasta) 15 kg koiranruokaa Hymy

Cosmo oli muuten vaan mukana hengaamassa ja sosiaalistumassa. Hienosti poika jaksoi käyttäytyä koko ajan. Ei stressaantunut, vaan touhusi omia pentujuttujaan. Kehään saakka ei vielä voitu mennä, kun kaikki rokotukset eivät ole kondiksessa. Kokeiltiin kyllä ihan lopuksi kuinka Cosmo osaa juosta kehässä. Ihan hienosti se meni, Cosmo jopa ravasi, kun mentiin kävelyvauhtia. Kyllä se tästä lähtee etenemään Silmänisku, vielä vähän treeniä ja sitten eikun kehiin.

Mätsärissä esiintyi myös Maijan Hemmo. Hemmo kävi ensin kokeilemassa möllitokoa ja hieno kolmas sija sieltä irtosi Nauru. Hemmokin sai keltaisen nauhan kehässä, mutta ei sijoittunut sitten enää jatkoon. Mutta upeasti Hemmo esiintyi ensikertalaiseksi Hymy.